Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Загальносистемник тимчасово був єдинником: чи можна скористатись старою Книгою

22 серпня 2018, 09:30
186
0
Реклама

Бувають випадки, коли ФОП із загальної системи перейшов на спрощену, а надалі вимушений був знову повернутися на загальну систему оподаткування. Тоді постає питання: чи слід у такому випадку реєструвати нову Книгу?

ДФС нагадує, що у разі необхідності реєстрації нової Книги протягом податкового (звітного) періоду записи в ній продовжуються наростаючим підсумком, а попередня Книга залишається у самозайнятої особи. Книга зберігається у самозайнятої особи протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис

Отже, якщо фізична особа - підприємець має Книгу, яку повинна зберігати протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис, та якщо ця Книга не закінчена, то фізична особа - підприємець при переході на загальну системі оподаткування може не реєструвати нову Книгу, а продовжувати вести попередню Книгу до її закінчення.

Роз'яснення з розділу 104.08 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

До речі, якщо вас цікавить як включити до витрат плату за послуги зв'язку ФОПу-загальносистемнику читайте про це у статті газети "Інтерактивної бухгалтерії".

Для получения доступа к материалам сервиса "Интерактивная бухгалтерия" - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ 3-дневным доступом к сервису.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страничку в Facebook чтобы всегда оставаться в курсе актуальных бухгалтерских событий

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини