Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки інформують клієнтів про зміну номерів карткових рахунків

22 серпня 2018, 15:00
1999
0
Реклама

Банки ближче до закінчення 2018 року почали масово повідомляти клієнтів про зміну номерів карткових рахунків відповідно до вимог законодавства.

Адже, як передбачає п. 5 постанови Правління НБУ від 11.09.2017 р. № 89, банки України повинні забезпечити до 1 січня 2019 року поступовий перехід на здійснення операцій з використанням платіжних карток із застосуванням балансових рахунків:

2600 АП “Кошти на вимогу суб'єктів господарювання”;

2620 АП “Кошти на вимогу фізичних осіб” ;

2650 АП “Кошти на вимогу небанківських фінансових.

Проте, банки заспокоюють клієнтів, що зміна номерів карткових рахунків жодним чином не вплине на умови та режим їх обслуговування. Карткові рахунки будуть продовжуватись обслуговуватись на умовах договору, що був укладений між клієнтом та банком. Активними залишаться всі сервіси та послуги, що надаються в рамках договору, в тому числі і діючі платіжні картки.

В подальшому для проведення операцій за картковим рахунком необхідно використовувати новий актуальний номер карткового рахунку.

Тож клієнтам не варто хвилюватися у разі, якщо вони отримали СМС від свого обслуговуючого банку про зміну їх номерів карткових рахунків.

Всі дії із переведення клієнтів на нові номери карткових рахунків здійснює банк, а клієнт при цьому участі не бере.

Водночас, необхідно пам'ятати, що не зайвим буде перевірити та знати нові номери карткових рахунків при отриманні переказів та зарахуванні виплат, а також при обслуговуванні зарплатних проектів.

Також із додатковими питаннями щодо зміни номерів карткових рахунків краще звернутися до вашого обслуговуючого банку.

На окремі із частих питань банки відповідають наступним чином:

Яким чином мені отримувати зарплату? Чи треба мені передавати новий номер рахунку до бухгалтерії підприємства?

Вам не потрібно нічого робити, банк завчасно проінформує вашого працедавця про зміну номерів рахунків його співробітників, працедавець буде перераховувати вам зарплату на новий номер рахунку.

Чи потрібно передавати новий номер рахунку до пенсійного/соціального фонду?

Банк проінформує пенсійний / соціальний фонд про зміну номерів пенсійних/соціальних рахунків, фонд буде перераховувати вам пенсію/соціальні виплати на новий номер рахунку. За бажанням ви можете самостійно передати ваш новий номер пенсійного/соціального рахунку до відповідного фонду.

Чи потрібно передавати новий номер рахунку до податкової?

Вам не потрібно нічого робити, банк проінформує податкову про зміну номера вашого рахунку.

Якщо мені перерахують кошти на "старий" номер рахунку, що буде?

До 01.01.2019 р. буде діяти механізм, який забезпечуватиме перенаправлення платежів на новий рахунок. Але після такої дати платежі на "старий" рахунок будуть відхилятися, тому рекомендуємо надавати вже новий номер рахунку.

Для того аби відкрити карткові рахунки працівникам, підприємство через свого представника подає до банку пакет документів, про який розповідалося у матеріалі "Зарплатний проект: готуємо документи й проводимо виплати працівникам" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для получения доступа к материалам сервиса "Интерактивная бухгалтерия" - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ 3-дневным доступом к сервису. Тільки до 30.09.2018 р. передплата на видання зі знижкою до 55%

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страничку в Facebook чтобы всегда оставаться в курсе актуальных бухгалтерских событий

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини