Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виявлено проблему в роботі Електронного кабінету: як діяти користувачу

22 серпня 2018, 14:45
431
0
Реклама

У разі виявлення платником податків технічної та/або методологічної помилки у роботі Електронного кабінету він має право надіслати через Електронний кабінет або в інший спосіб повідомлення про виявлену технічну та/або методологічну помилку.

На сьогодні, у разі виявлення проблем в роботі Електронного кабінету користувач має право через меню "Листування з ДФС" приватної частини Електронного кабінету сформувати та відправити лист про виявлену технічну та/або методологічну помилку за своїм місцем обліку в електронному вигляді.

Протягом одного робочого дня після надсилання листа до органу ДФС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДФС, до якого даний запит направлено.

Відповідь на лист (запит тощо) надається органом ДФС на електронну адресу, зазначену у зверненні, або поштою у строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами, зокрема ст. 20 Закону України "Про звернення громадян" від 02.10.1996 р. № 393/96-ВР.

Роз'яснення із розділу 104.03 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

В свою чергу контролюючі органи мають право звернутися до платників податків із письмовим запитом про подання інформації, який порядок направлення таких запитів дізнайтесь із модуля СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА "Отримання інформації органами ДФС".

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються. Тільки до 30.09.2018 р. передплата на видання зі знижкою до 55%

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини