Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по безробіттю призначатимуть по-новому

23 серпня 2018, 10:00
2262
0
Реклама

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде підвищено до рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Це передбачає нова редакції проекту Закону України "Про зайнятість населення та загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", який розроблено Мінсоцполітики.

Проте разом з тим, розмір допомоги по безробіттю переглянуть.

Розмір допомоги по безробіттю застрахованим особам визначатиметься у відсотках до їх середньої зарплати (доходу) залежно від страхового стажу:

до 3 років - 45%;

від 3 до 5 років - 50%;

від 5 до 10 років - 55%;

від 10 до 15 років - 60%;

від 15 до 20 років - 65%;

від 20 до 25 років - 70 %;

від 25 до 30 років - 75%;

понад 30 років - 80%.

Для особи, страховий стаж якої складатиме не менше 15 років і, яка протягом 15 років, що передували місяцю реєстрації як безробітної, не отримувала допомогу по безробіттю, при визначенні розміру допомоги по безробіттю, відсотки до середньої зарплати (доходу), збільшуватимуться на 5 відсоткових пунктів, але не більш як до 80%.

Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру:

перші 90 календарних днів - 100%;

протягом наступних 90 календарних днів - 80%;

у подальшому - 50%.

Також буде збільшено мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення допомоги по безробіттю з 6 до10 місяців протягом року, що передують реєстрації безробітного.

Все більше запитань виникає щодо визначення страхового стажу. Помічником в цьому стане матеріал "Страховий стаж для лікарняних і декретних: як визначати й підраховувати" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для получения доступа к материалам сервиса "Интерактивная бухгалтерия" - воспользуйтесь ТЕСТОВЫМ 3-дневным доступом к сервису. Тільки до 30.09.2018 р. передплата на видання зі знижкою до 55%

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страничку в Facebook чтобы всегда оставаться в курсе актуальных бухгалтерских событий

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини