Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На українсько-молдовському кордоні заплановано експеримент із запровадження Електронного талону (E-Ticket)

24 серпня 2018, 13:30
456
0
Реклама

Планується розробка та впровадження Електронного талону (E-Ticket) в пункті пропуску "Паланка - Маяки - Удобне" на українсько-молдовському кордоні.

Головною метою впровадження Електронного талону є спрощення перетину державного кордону громадянами та транспортними засобами, виключення повторного вводу інформації в інформаційні системи митними та прикордонними відомствами двох країн, а також встановлення єдиної та системної процедури перетину державного кордону у міжнародному пункті пропуску "Паланка".

Практичне застосування Електронного талону буде розпочинатися з автоматичного зчитування номерних знаків транспортних засобів відеосистемою, а також генеруванням у системі електронної картки "E-Ticket" перед шлагбаумом зі сторони в'їзду у пункт пропуску. Після пред'явлення документів першій контролюючій службі (прикордонна поліція Республіки Молдова, або прикордонна служба України), співробітники служб вноситимуть необхідну інформацію до системи "E-Ticket", і ця інформація одразу автоматично буде доступна іншим службам, які здійснюють контроль у пункті пропуску.

Запуск системи "E-Ticket" у пункті пропуску "Паланка" на Молдовсько-Українському кордоні планується здійснити до кінця поточного року в залежності від фінансування проекту європейськими партнерами. Після проведення дослідної експлуатації, експеримент планується розповсюдити на інші пункти пропуску.

За повідомленням прес-служби ДФС

Із 1 серпня 2016 року набрав чинності Закон України "Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" від 31.05.16 р. № 1389-VIII (далі - Закон № 1389). Документ, зокрема, передбачає зменшення акцизних ставок при ввезенні в Україну вживаних авто. Однак на практиці не все так просто. Тож розгляньмо його норми у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини