Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінився річний ліміт використання води: як заповнити Додаток 5 до декларації з рентної плати

27 серпня 2018, 15:30
318
0
Реклама

При перевищенні водокористувачами встановленого річного ліміту використання води рентна плата за спеціальне використання води (далі - рентна плата) обчислюється і сплачується у п'ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок рентної плати та коефіцієнтів, та обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо.

За понадлімітне використання води рентна плата обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо згідно з установленими ставками рентної плати та коефіцієнтами (пп. 255.11.14 ПКУ).

При отриманні або зміни протягом кварталу (року) річного ліміту використання води у Додатку 5 до декларації, зокрема, зазначається:

- у рядку 7 - встановлений річний ліміт використання води відповідно до нового (діючого) дозволу у м3;

- у рядку 8.1 - об'єкт оподаткування з початку року первинними водокористувачами зазначається обсяг використаної води в межах установленого річного ліміту згідно з отриманим дозвільним документом, який враховується при визначенні податкового зобов'язання з початку року, у м3;

- у рядку 8.2 - об'єкт оподаткування з початку року первинними водокористувачами зазначається обсяг використаної понад установлений річний ліміт води згідно з отриманим дозвільним документом, який враховується при визначенні податкового зобов'язання з початку року, у м3.

Слід звернути увагу, що при отриманні дозволу водокористувачем, який у минулих податкових періодах поточного року здійснював використання води без дозволу, податкові зобов'язання, обчислені як за понадлімітне використання води, не переглядаються.

Як скласти Декларацію та Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води, що потрібно враховувати при заповненні окремих рядків Додатку 5 дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини