Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості використання коньяків як сировини для кондитерських виробів

28 серпня 2018, 15:00
588
0
Реклама

ДФСУ надала деякі роз'яснення щодо порядку пакування, зберігання та маркування коньяків, що використовуються як сировина для виробництва кондитерських виробів (ІПК від 21.08.2018 р. № 3626/6/99-99-12-02-02-15/ІПК).

Зокрема, контролери відповіли на наступні питання.

1. Чи поширюються вимоги ст. 11 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі - Закон № 481) на випадки зберігання алкогольних напоїв як сировини для виробництва харчових продуктів (кондитерських виробів)?

Зберігання алкогольних напоїв, незалежно від напрямку їх використання, повинно здійснюватися в місцях, внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання.

2. Чи може виробник харчових продуктів у зазначеному випадку зберігати відповідні алкогольні напої у іншій, ніж передбачено Законом № 481 тарі, придатній для зберігання харчових продуктів, що підтверджується відповідними сертифікатами або висновками санітарно-епідеміологічної експертизи?

Коньяки можуть зберігатися у тарі більше 1,0 літра за умови наявності дозволу центрального органу виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України. Окрім того, тара має бути хімічно стійкою до такої продукції.

3. Якщо алкогольні напої зберігаються (отримано від постачальника) в тарі ємністю 1000 л, чи підлягають такі алкогольні напої маркуванню марками акцизного податку?

Маркуванню підлягають усі алкогольні напої, які реалізуються в Україні, як вироблені в Україні, так і ті, що імпортуються в Україну, із вмістом спирту етилового понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць та розлиті у споживчу тару, в т.ч. алкогольні напої в інших ємностях місткістю більш як 5 літрів.

Тим суб'єктам господарювання, що не лише використовують алкоголь у виробництві, однак також торгують ним вроздріб, корисним буде матеріал "Особливості роздрібного продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини