Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли можна складати зведену податкову накладну для постачань за договором комісії

29 серпня 2018, 15:00
476
0
Реклама

У разі здійснення безперервного або ритмічного постачання товарів/послуг платник ПДВ може скласти зведену податкову накладну - п. 201.4 ПКУ. При цьому ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць.

А чи можна складати зведену податкову накладну за поставками у межах договорів комісії?

Якщо операції з постачання (передачі) товарів у межах договору комісії мають ритмічний характер (тобто здійснюються одному контрагенту-комісіонеру не менше двох разів на місяць), то постачальник таких товарів - комітент може скласти не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням усього обсягу постачання товарів такому комісіонеру за такий місяць (у разі, якщо такий комісіонер є платником ПДВ).

Періодичність складання податкових накладних протягом звітного (податкового) періоду на одного контрагента-комісіонера, у тому числі і зведених податкових накладних за операціями з постачання (передачі) товарів у межах договору комісії, які мають ритмічний характер, може бути передбачена у цивільно-правовому договорі з таким контрагентом. У цьому випадку постачальник-комітент може протягом місяця відповідно до умов договору скласти декілька зведених податкових накладних на такого контрагента-комітента.

Таке роз'яснення надала ДФСУ в ІПК від 21.08.2018 р. № 3634/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

До того ж, про постачання товарів за договором комісії ми розповідали в матеріалах "Особливості правового регулювання договору комісії" і "Комісія на продаж товарів в Україні: бухгалтерський та податковий облік" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини