Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реалізуємо електронні сигарети: чи буде акциз

29 серпня 2018, 16:00
667
0
Реклама

Перелік підакцизних товарів із зазначенням видів товарів згідно з УКТ ЗЕД і ставок акцизного податку визначено ст.215 ПКУ. До підакцизних товарів належать тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну за кодами 2401, 2402 10 00 00, 2402 20 90 10, 2402 20 90 20, 2403 згідно з УКТ ЗЕД.

Методичними рекомендаціями щодо класифікації окремих товарів згідно з вимогами УКТ ЗЕД, затвердженими листом Міндоходів від 26.03.2014 р. № 6983/7/99-99-24-02-03-17, передбачено, що класифікація електронних сигарет та змінних картриджів до них здійснюється таким чином:

• електронна сигарета - працюючий на елементі живлення мікроелектронний пристрій, який нагріває рідину, що містить пропіленгліколь, ароматизатор з нікотином або без нікотину;

• пара, що утворюється, імітує традиційний процес паління сигарет;

• пристрій може мати вигляд звичайної сигарети, сигари або люльки для паління або іншої форми;

• під час вдихання потік повітря активізує парогенератор, у якому відбувається нагрівання рідини та перетворення її в пару, що нагадує тютюновий дим;

• товар представлено у наборі для роздрібної торгівлі, який також містить зарядний пристрій, шнур живлення й набір запасних патронів та класифікується у товарній позиції 8543;

• класифікація змінних картриджів для електронних сигарет здійснюється відповідно до складу рідини у товарній позиції 3824.

Таким чином, електронні сигарети та змінні картриджі до них не є підакцизними товарами згідно з ПКУ та їх реалізація на сьогодні не оподатковується акцизним податком.

За даними ГУ ДФС в Миколаївській області.

Як заокруглювати копійки в чеках при реалізації підакцизних товарів читайте в статті "Особливості заокруглення сум у чеках на придбання алкоголю й тютюну" електронного видання "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини