Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмовили інспектору праці у доступі до документів - заробили собі чималий штраф

30 серпня 2018, 10:00
387
0
Реклама

При спробі інспекторів праці Управління Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Сокирянської міської ради здійснити захід держконтролю з питань виявлення неоформлених трудових відносин у закладі громадського харчування Сокирянського району фізичною особою - підприємцем створено перешкоди для його проведення.

На вимогу інспекторів праці надати необхідні документи, зокрема, трудові договори, накази про прийом на роботу, повідомлення органів ДФС про прийом працівників на роботу, роботодавець відповів грубою відмовою. Крім того, він не надав можливості фахівцям поспілкуватись з працівниками закладу.

За створення перешкод у здійсненні інспекційного відвідування до підприємця застосовано фінансові санкції, відповідно до абз. 7 ч.2 ст. 265 КЗпП, у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, а саме: 372 300 гривень.

А от, чи можуть інспектори праці перевіряти без попередження роботодавців та чи є строк давності для застосування фінансових штрафів за порушення трудового законодавства можна дізнатись із матеріалів видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Інспектори праці зможуть перевіряти бізнес без попередження в будь-який час"

"Чи є строк давності для застосування фінансових штрафів за порушення трудового законодавства"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини