Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

30 серпня запрацював Електронний кабінет перевізника

31 серпня 2018, 12:00
1268
0
Реклама

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив про те, що в Україні запрацював електронний кабінет перевізника.

Завдяки е-Кабінету вантажні та пасажирські автоперевізники зможуть отримувати, розширювати, звужувати та анулювати ліцензії онлайн. Окрім того, за допомогою сервісу перевізники зможуть оперативно повідомляти про зміну своїх даних.

Електронний кабінет перевізника - онлайн-сервіс, який дозволяє отримати ліцензію перевізника в електронній формі, а також самостійно керувати змінами в ліцензійному профілі. Тобто, те, що раніше потребувало подачі цілої купи документів і фізичної присутності, сьогодні можна робити самостійно, не виходячи з дому або офісу.

Доступ перевізників до їх Електронного кабінету здійснюватиметься за допомогою ЕЦП.

Відтепер кожен громадянин, ввівши номер автомобіля, ЄДРПОУ чи ІПН власника, зможе дізнатися точну назву та контактні дані перевізника, а також наявність, тип та строк дії його ліцензії. Така можливість зробить подорожі пасажирів безпечнішими, захистивши від ризику обрати перевізника, у якого відсутня відповідна ліцензія.

Електронний кабінет перевізника буде надалі доповнений новими можливостями. Згодом стане доступним онлайн-оформлення дозволів, а також - внесення плати за ліцензії та оплата штрафів. До того ж, розробники налагодять взаємодію Реєстру перевізників ще з двома державними реєстрами -ЄДР і ЄДР МВС України щодо транспортних засобів та їх власників.

Як оформити, розрахувати собівартість і відобразити в обліку операції з надання транспортних послуг дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини