Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як і кому надаватимуть пільговий кредит для навчання в ПТНЗ та ВНЗ

1 вересня 2018, 14:30
2611
0
Реклама

Для того щоб певні категорії населення мали змогу безперешкодно здобути освіту у ВНЗ або ПТНЗ будь-якої форми власності Уряд затвердив Порядок від 29.08.2018 № 673.

Пільгове кредитування надається особам, які зараховані на навчання для здобуття професійно-технічної або вищої освіти за денною або заочною формою на підставі угод, укладених між навчальним закладом та фізичною або юридичною особою, а саме:

· пільговий довгостроковий кредит для здобуття професійно-технічної або вищої освіти - дітям біженців після досягнення ними 18 років - до закінчення державного або комунального професійно-технічного або вищого навчального закладу, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років;

· пільговий довгостроковий кредит для здобуття вищої освіти - студентам вищих навчальних закладів незалежно від форми власності та курсантам невійськових вищих навчальних закладів, визначених постановою КМУ від 17.07.2015 р. № 506, до досягнення ними 35 років;

· цільовий пільговий державний кредит для здобуття вищої освіти - студентам вищих навчальних закладів незалежно від форми власності та курсантам невійськових вищих навчальних закладів, визначених постановою КМУ від 17.07.2015 р. № 506.

Приймальна комісія навчального закладу за результатами складання вступних випробувань та на підставі письмової заяви вступника, приймає рішення щодо його зарахування до навчального закладу з оплатою навчання за рахунок пільгового кредитування. Невикористаний обсяг пільгового кредитування може бути наданий здобувачам освіти інших курсів навчання такого навчального закладу.

Пільгове кредитування для навчання на певному курсі (курсах) за однією і тією самою освітньою програмою (спеціальністю, напрямом) надається тільки один раз.

А чи пам'ятаєте ви що навчаючись за власний кошт можна отримати податкову знижку? Читайте про це у матеріалі “Податкова знижка на навчання: що потрібно для її отримання” газети “Інтерактивна бухгалтерія”.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини