Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи анулюють реєстрацію єдиннику, якщо ФОП має податковий борг як фізособа

3 вересня 2018, 08:45
218
0
Реклама

У разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, платники єдиного податку зобов'язані перейти на загальну систему оподаткування. Це передбачено пп. 8 пп. 298.2.3 ПКУ. В іншому разі реєстрація єдинником буде анульована контролерами (п. 299.11 ПКУ).

Водночас в роз'ясненні з розділу 107.09 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ фахівці ДФСУ роз'яснили: наявність у фізичної особи податкового боргу з податків, за якими контролюючий орган визначив податкові зобов'язання такій особі як НЕ суб'єкту господарювання, не є підставою для прийняття рішення про анулювання реєстрації платника єдиного податку.

Платникам єдиного податку також може бути корисним матеріал "Фінвідповідальність єдинників і наслідки порушення правил застосування спрощеної системи оподаткування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини