Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хвороба, відпустка або відрядження посадових осіб юрособи: чи переносяться терміни проведення перевірок

3 вересня 2018, 12:00
495
0
Реклама

Чинним законодавством передбачено, що призначення на посаду, звільнення, відпустка працівника або призначення до виконання функцій тимчасово відсутнього працівника оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

В разі якщо установчими документами не передбачено покладання на іншу особу організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов'язків на випадок відсутності керівника та головного бухгалтера з об'єктивних причин (відпустка, відрядження, лікарняний тощо) відповідними організаційно-розпорядчими документами підприємства тимчасово призначається особа, уповноважена на виконання таких функцій.

Умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних планових або позапланових виїзних та фактичних перевірок визначено ст. 81 ПКУ. Відповідно до цього перенесення термінів проведення документальних планових, позапланових та фактичних перевірок у зв'язку із хворобою, відпусткою або відрядженням посадових осіб юрособи ПКУ не передбачено.

За повідомленням ГУ ДФС у Рівненській області.

Що таке документальна планова перевірка, яка її періодичність, строки та порядок проведення дізнайтесь за посиланням.

Більш детально про всі відповіді на питання, що виникають з приводу перевірок можете знайти в модулі СИТУАЦІЇ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА, блок "Державний нагляд (перевірки)".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини