Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці "зняли" збиток за результатами перевірки: що робити зі Звітом про пільги

3 вересня 2018, 13:00
323
0
Реклама

Платник податків зобов'язаний подавати до ДФС відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг. Такі відомості фіксуються платником у Звіті про суми податкових пільг (далі - Звіт) за формою згідно з додатком до Порядку № 1233.

Якщо прибутківець подав Звіт за I квартал звітного року, в якому відображена сума пільги за пп. 140.4.2 ПКУ, а за результатами перевірки декларації з податку на прибуток за минулий звітний рік ДФС зняло всю суму збитку, то Звіт за наступні звітні періоди (II квартал, III квартал, рік) не подається (за умови, що інших податкових пільг підприємство не має).

У разі, якщо в декларації в одному кварталі звітного року був задекларований прибуток, а в іншому - збиток, враховуючи, що розрахунки зазначеної пільги здійснюються на підставі показників такої декларації, Звіт подається наростаючим підсумком із початку року. При цьому у Звіті відображається податкова пільга, застосована в попередньому звітному періоді цього ж року.

Крім того варто нагадати, що у разі, коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, Звіт не подається.

До того ж, Порядок № 1233 не передбачає подання уточнюючого Звіту.

Роз'яснення із розділу 102.22 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Докладніше про особливості подання "пільгового" звіту читайте у матеріалі "Звіт про суми податкових пільг: важливі акценти" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини