Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна очікує амністію зарубіжного капіталу

4 вересня 2018, 12:00
345
0
Реклама

Кампанія по добровільному декларуванню іноземних активів повинна початися не пізніше початку 2019 року, оскільки найближчим часом Україна, підписавши відповідну конвенцію MLI, приєднається до багатостороннього обміну податковою інформацією. Таке припущення зробила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"У кожного повинна бути можливість без обтяжливих штрафних санкцій очистити свою історію перед початком автоматичного обміну податковою інформацією - за умови, що їх доходи не були отримані кримінальним або корупційним шляхом", - розповіла Южаніна.

Глава податкового комітету Ради також зазначила, що відомості про рахунки, відкриті податковими резидентами України в інших юрисдикціях, стануть доступними контролюючим органам вже після 2019 року.

При цьому Южаніна вказала на те, що додаткові надходження до державного бюджету за рахунок оподаткування активів резидентів України за кордоном, з яких раніше не були сплачені податки, можуть скласти близько 30 млрд грн.

"Суть декларування в тому, що громадяни добровільно розкривають інформацію про володіння активами за кордоном і платять з них відповідні податки, а держава гарантує їм повне звільнення від адміністративної та кримінальної відповідальності за податкові та валютні правопорушення", - пояснила народний депутат.

Нагадаємо! Багатостороння конвенція MLI - це угода, приєднавшись до якого, країна отримує можливість одночасного внесення змін в усі або деякі діючі Конвенції про уникнення подвійного оподаткування.

Ця угода є частиною Плану дій BEPS (Base erosion and Profit Shifting) з протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування.

Детальніше про уникнення подвійного оподткування можна дізнатись із ситуації "Уникнення подвійного оподаткування"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини