Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 7 листопада не можна буде отримати ЕЦП за довіреністю

4 вересня 2018, 14:00
3923
0
Реклама

Отримати ЕЦП наразі можна через третю особу на підставі довіреності. Проте АЦСК ІДД ДФС наголошує що з 07 листопада 2018 року набирає чинності Закон України "Про електронні довірчі послуги" від 05.10.2017 р. № 2155-VIII.

Так, ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Таким чином, починаючи з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (в т.ч. посвідченою нотаріально) буде неможливо.

До речі, про сам Закон ви можете більше дізнатися із статті "Через рік використання ЕЦП та електронних печаток регулюватиметься новим законом" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини