Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За оформлення працівників call-центру на умовах ЦПД підприємство оштрафували на 4,5 млн грн.

6 вересня 2018, 09:30
355
0
Реклама

Під час інспекційного відвідування call-центру у місті Житомирі фахівці Управління Держпраці в Житомирській області встановили порушення трудового законодавства в частині допуску працівників до роботи без укладення трудового договору відносно 41 найманого працівника.

Так, працівники кол-центру працювали на умовах договорів цивільно-правового характеру, які мали ознаки трудових, а саме: у наданих інспекторам праці договорах зазначений процес праці, а не кінцевий результат.

Праця за цими договорами здійснюється у межах загальної діяльності call-центру та не є самостійною. Тобто працівники не можуть особисто організувати свій режим роботи та відпочинку, не мають права самовільно залишити робоче місце, виконують вказівки керівництва щодо послідовності проведення робіт, не мають права передоручити роботу та організувати її на власний розсуд. Обсяг послуг, що будуть надаватись, у договорах не визначається.

Отже, надання послуг носить постійний характер з систематичним виконанням трудових функцій, в той час як договори цивільно-правового характеру застосовуються для виконання конкретної роботи, і у разі досягнення цієї мети договір вважається виконаним та його дія припиняється.

Підтвердження наявних ознак трудових відносин інспектори праці також виявили у відомостях про нарахування заробітної плати та в актах приймання-передачі наданих послуг.

Відповідно до ст. 265 КЗпП за фактичний допуск до роботи найманого працівника без оформлення трудового договору встановлено штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

За вказані порушення керівництвом Управління Держпраці у Житомирській області накладено штраф у розмірі 4 579 290 гривень.

Прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області

Читайте на цю тему в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія":

"Підводні камені під час укладання трудового договору з директором новоствореного підприємства, або Як можна потрапити на штрафи за ст. 265 КЗпП і ст. 41 КпАП"

"На скільки оштрафують за несвоєчасну виплату авансу чи виплату його в меншому розмірі"

"Фактичний допуск до роботи не може підмінюватися стажуванням"

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини