Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На виплату дивідендів поширюються обмеження готівкових розрахунків

6 вересня 2018, 14:50
290
0
Реклама

Київські податківці розглянули запит підприємства стосовно обмеження готівкових розрахунків на виплату дивідендів фізичній особі.

За загальним правилом, суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

1) між собою - у розмірі до 10000 (десяти тисяч) гривень включно;

2) з фізичними особами - у розмірі до 50000 (п'ятдесяти тисяч) гривень включно;

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи. Кількість суб'єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується (п. 6 розділу II Положення № 148)

Податківці зазначили, що підприємство має право проводити розрахунки протягом одного дня на виплату дивідендів з однією фізичною особою у розмірі до 50000 (п'ятдесяти тисяч) гривень включно.

ІПК від 31.08.2018 р. № 3802/ІПК/26-15-13-09-15

Нагадаємо, НБУ розробив проект, яким пропонує визначити, що гранична сума розрахунків з фізичними особами у розмірі 50 000 гривень, не поширюється на виплати, пов'язані з оплатою праці.

Порядок виплати дивідендів зазвичай викликає питання в практиків. Через це пропонуємо освіжити в пам'яті основні моменти, пов'язані з процедурою їх розрахунку й виплати. Детальніше в матеріалі.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини