Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сплата ПДВ митним брокером: чи буде податковий кредит у імпортера

7 вересня 2018, 11:00
300
0
Реклама

Розмитнення імпортованих товарів здійснюється через митного брокера, який сплачує ПДВ. Чи має право імпортер - власник товарів на визнання податкового кредиту з ПДВ?

Тут податківці зауважили, що взаємовідносини митного брокера з особою, яку він представляє, визначаються договором доручення (ст. 417 МКУ).

При цьому, якщо відповідно до договору доручення, укладеного між митним брокером та імпортером, сплата ПДВ до бюджету при розмитненні товарів здійснюється через митного брокера, то такий імпортер - власник товарів має право віднести суму ПДВ до податкового кредиту на підставі митної декларації, в якій він має бути вказаний як одержувач (власник) товару, за умови перерахування ним коштів митному брокеру до моменту розмитнення товару.

Про це на своєму офіційному веб-сайті повідомляє ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

У сервісі "Інтерактивна бухгалтерія" імпорту товарів ми присвятили матеріал "Імпорт товарів: бухгалтерський та податковий облік".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини