Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відокремлення послуг із розподілу та постачання електроенергії: як діяти замовникам закупівель

13 вересня 2018, 10:00
441
0
Реклама

У зв'язку з набранням чинності Закону України “Про ринок електричної енергії” від 10.06.2018 р. № 2189-VIII (далі - Закон) в частині відокремлення видів діяльності з розподілу і постачання електричної енергії Мінекономрозвитку відповідає замовникам публічних закупівель.

Для цього міністерство додатково звернулося до НКРЕКП стосовно нормативно - правових актів, розроблених і затверджених на виконання цього Закону, які регулюють функціонування ринку електричної енергії та взаємовідносини між його учасниками та щодо інформації про перелік ліцензованих постачальників електричної енергії, які можуть виступати учасниками закупівель.

Основним документом, що регулює взаємовідносини між споживачем та електропостачальником, є Правила роздрібного ринку електричної енергії, затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. № 312.

Перелік суб'єктів господарювання, які відповідно до вимог Закону отримали ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії розміщено на офіційному веб-сайті НКРЕКП у розділі: Актуальна інформація/Ліцензування (адмінпослуги)/Реєстри НКРЕКП/Ліцензійний реєстр НКРЕКП/Ринок електричної енергії (постачання електричної енергії споживачу). Зазначений перелік постійно оновлюється з урахуванням отримання ліцензій новими суб'єктами господарювання.

Ліцензії на впровадження господарської діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом підлягають анулюванню не пізніше ніж через 18 місяців з дня набрання чинності Законом, тобто не пізніше 11 грудня 2018 року.

Крім того, ліцензіати з постачання електричної енергії, що наразі провадять ліцензовану діяльність відповідно до постанови НКРЕКП від 13.04.2017 р. № 504, у разі наміру продовжувати господарську діяльність з постачання електричної енергії повинні до грудня 2018 року отримати нову ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

Таким чином, право здійснення діяльності з постачання електричної енергії матимуть лише ті суб'єкти господарювання, які в установленому порядку отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу та відповідний перелік, яких оприлюднюється на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

Лист Мінекономрозвитку від 10.09.2018 р. № 3304-04/39642-06

Із іншими листами Мінекономрозвитку щодо роз'яснень із питань держзакупівель можна ознайомитися в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини