Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендодавцю відшкодували комунальні платежі: чи утримувати ПДФО

14 вересня 2018, 08:30
613
0
Реклама

Податковим агентом платника податку - орендодавця щодо доходу, отриманого від надання нерухомості в оренду (суборенду, емфітевзис), житловий найм (піднайм) є орендар. Про це нагадала ДФС в роз'ясненні з розділу 103.02 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Водночас, відповідно до пп. "а" п. 176.2 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ, мають статус податкових агентів, зобов'язані своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок.

Податковий агент при виплаті доходу фізичній особі - орендодавцю, у вигляді сум комунальних платежів, зобов'язаний нарахувати, утримати та сплатити (перераховувати) ПДФО за ставкою, визначеною п. 167.1 ПКУ (18%).

Читайте на цю тему такі статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Відшкодування фізособі витрат на оплату електроенергії: що з оподаткуванням"

"ФОП-орендодавець отримує компенсацію комунальних платежів: податковий облік"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини