Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлення доплати за використання деззасобів не потребує астестації за умовами праці

14 вересня 2018, 13:00
333
0
Реклама

Мінсоцполітики розглянуло лист щодо встановлення доплати за використання деззасобів.

Фахівці вказали на те, що відповідно до пункту 3.4.7 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом № 308/519, працівникам, у тому числі молодшим медичним сестрам, які використовують в роботі дезінфікувальні засоби, а також працівникам, які зайняті прибиранням туалетів, установлюється доплата у розмірі 10 % посадового окладу (тарифної ставки).

Зокрема, встановлення цієї доплати не залежить від часу роботи працівника з дезінфікувальними засобами і робочі місця цих працівників не потребують проведення атестації за умовами праці у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. № 442.

Крім того, рішення керівника про встановлення працівнику певних доплат, надбавок на підставі положень колективного договору або окремого Положення, як додатка до колективного договору, оформлюється наказом по закладу, установі.

Лист Мінсоцполітики від 13.08.2018 р. № 1310/0/102-18

Як проводити коригування відпускних і визначати суму доплати до мінзарплати? Відповідь на це запитання читайте у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини