Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли подавати авансовий звіт працівнику, який використав у відрядженні власні кошти

19 вересня 2018, 08:45
1426
0
Реклама

При придбанні працівником за власні готівкові кошти товарів для потреб підприємства, а також при використанні власних коштів у відрядженні, авансовий звіт слід подавати у визначені законодавством строки, тобто до закінчення п'ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує відрядження або виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням (пп. 170.9.2 ПКУ; п. 3 Порядку складання Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, затвердженого наказом Мінфіну від 28.09.2015 р. № 841).

Водночас при несвоєчасному поданні авансового звіту при придбанні за власні кошти товарів для потреб підприємства (використанні власних коштів у відрядженні), фінансові санкції не застосовуються.

Відповідні роз'яснення надали фахівці ГУ ДФС у Тернопільській області.

Аби пригадати загальний порядок та особливості складання авансового звіту, радимо ознайомитися з матеріалом "Авансовий звіт: правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини