Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдинник змінив податкову адресу: коли реєструвати нову книгу обліку доходів

26 вересня 2018, 11:00
342
0
Реклама

У разі зміни податкової адреси (місця проживання), пов'язаної зі зміною адміністративного району, ФОП- платнику єдиного податку необхідно зареєструвати нову книгу обліку доходів у контролюючому органі за новою податковою адресою (основним місцем обліку). Однак зробити це потрібно лише після закінчення бюджетного року, в якому відбулася така зміна податкової адреси (місця проживання).

Відповідні роз'яснення надали фахівці ДФСУ в ІПК від 18.09.2018 р. № 4069/Б/99-99-13-01-02-14/ІПК.

Як висновується зі змісту зазначеної ІПК, чекати закінчення бюджетного року потрібно у зв'язку з тим, що до початку нового року платник податків має сплачувати всі податки та збори та подавати щодо таких податків декларації (розрахунки, звіти) саме за попереднім основним місцем обліку (п. 7.3 р. VII, п. 10.13 р. Х Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588).

Пригадати основні правила ведення книги обліку доходів єдинниками допоможе матеріал "Книги платників єдиного податку: практичні поради щодо ведення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини