Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилка у скарзі на рішення про відмову реєстрації ПН/РК: як виправити

27 вересня 2018, 12:00
274
0
Реклама

Якщо після розгляду "розблокувальних" документів комісія ДФС прийняла рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, то платник ПДВ може оскаржити таке рішення. Для цього він може подати на розгляд комісії ДФСУ, за участю уповноваженої особи Мінфіну, скаргу на рішення про відмову у реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - скарга). А чи можна виправити помилку в такій скарзі?

Порядком розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, затвердженим постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117, (далі - Порядок № 117) не передбачено можливості виправлення помилок допущених при заповненні скарги після реєстрації такої скарги в ДФС.

Проте, відповідно до п. 14 Порядку № 117, скарга залишається без розгляду у разі, коли до прийняття рішення комісією ДФС з питань розгляду скарг до зазначеної комісії надійшла заява платника податку про відмову від поданої ним скарги.

Таким чином, платник податків може скористатися правом залишити скаргу без розгляду та в межах строку, який передбачений п. 3 Порядку № 117, повторно її подати до комісії ДФС з питань розгляду скарг.

Роз'яснення з розділу 101.17 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Liga: REPORT - сучасний хмарний сервіс подання звітності та реєстрації податкових накладних. Лише у Liga: REPORT - аналіз ризиків блокування ПН/РК за кодом УКТ ЗЕД/ДКПП, перевірка реєстраційного ліміту ПДВ, а також миттєвий обмін документами з контрагентами.

Спробуйте прямо зараз. 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини