Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілка утримує будинок відпочинку: що з неприбутковим статусом

28 вересня 2018, 10:00
216
0
Реклама

До неприбуткових організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 ПКУ і не є платниками податку на прибуток, можуть бути віднесені, зокрема, професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок.

Доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Одним із напрямків діяльності профспілкових організацій є здійснення організації відпочинку працівників на умовах, передбачених колективним договором або угодою, у санаторіях, профілакторіях і будинках відпочинку, туристичних комплексах, базах та оздоровчих закладах (п. 15 ст. 38 Закону № 1045).

Таким чином, фінансування профспілковою організацією, яка внесена до Реєстру неприбуткових установ та організацій, витрат на оздоровлення працівників товариства - членів профспілки, що здійснюється в межах статутної діяльності (оплата утримання будиночків відпочинку), не вважається порушенням п. 133.4 ПКУ.

ІПК ДФС від 24.09.2018 р. № 4122/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

на цю тему у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія":

"Чи повинен неприбутківець подавати Звіт про пільги?"

"Яка процедура отримання організацією статусу неприбутковості"

"Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації: правила складання"

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини