Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхові виплати потерпілим на виробництві: змінився порядок призначення

4 жовтня 2018, 12:45
389
0
Реклама

Із 1 жовтня вступила у дію нова редакція Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які здійснюються Фондом соціального страхування України.

Порядок вдосконалив механізм призначення, перерахування та проведення робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями страхових виплат. Зокрема, новою редакцією передбачено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат сім'ям померлих на виробництві у разі смерті одного з членів родини.

Також, відповідно до прийнятого Порядку, з 1 жовтня за період між закінченням одного навчального закладу та вступом до іншого дітям, батьки яких загинули на виробництві, Фондом буде проведено щомісячні страхові виплати. Зокрема, страхові виплати не будуть призупинятись у літній період між закінченням школи та вступом до вищого навчального закладу на денну форму навчання тощо.

Загалом, Порядок врегульовує питання призначення, перерахування та проведення таких страхових виплат:

1) допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;

2) одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячна страхова виплата втраченого заробітку потерпілого;

4) страхова виплата потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу, нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячна страхова виплата особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості поховання потерпілого та пов'язаних з цим ритуальних послуг.

Порядок привів у відповідність до чинного законодавства документ, що діяв з 2007 року.

ФСС нагадує про те, що 01 жовтня також набули чинності зміни у порядку фінансування Фондом соціального страхування України страхувальників (роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання, а також деяких виплат потерпілим на виробництві.

За повідомленням ФСС України

Про соцстандарти, ЄСВ, ПДФО, страхові виплати, відрядження у 2018 році читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини