Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СГ вирощує рибу в ставку: з якого періоду подавати декларацію з рентної плати

9 жовтня 2018, 11:00
226
0
Реклама

Рентна плата за спеціальне використання води для потреб рибництва обчислюється виходячи з фактичних обсягів води, необхідної для поповнення водних об'єктів під час розведення риби та ін. водних живих ресурсів (у т. ч. для поповнення, яке пов'язане із втратами води на фільтрацію та випаровування), та ставок рентної плати (п.п. 255.11.8 ПКУ).

Ставки рентної плати за спеціальне використання води для потреб рибництва визначені п.п. 255.5.5 ПКУ.

Водокористувачі самостійно обчислюють рентну плату за спеціальне використання води для потреб рибництва щокварталу наростаючим підсумком з початку року (п.п. 255.11.1 ПКУ).

Таким чином, суб'єкт господарювання, який використовує ставок (орендований або власний) з метою вирощування риби, є платником рентної плати за спеціальне використання води і повинен подавати податкову декларацію з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання води) наростаючим підсумком починаючи з того звітного періоду (кварталу), в якому вперше відбулося фактичне використання суб'єктом господарювання води для поповнення ставків під час розведення риби (у т. ч. для поповнення, яке пов'язане із втратами води на фільтрацію та випаровування).

Рентна плата за спеціальне використання води для потреб рибництва сплачується за фактичний обсяг води, необхідний для поповнення водних об'єктів під час розведення риби та інших водних живих ресурсів (у т. ч. для поповнення, яке пов'язане із втратами води на фільтрацію та випаровування).

При цьому, платники ЄП четвертої групи звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води (п.п. 5 п. 297.1 ПКУ).

Роз'яснення з розділу 121.05 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ.

Як і в які строки необхідно звітувати про рентну плату за спеціальне використання води дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини