Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи готуються зміни

9 жовтня 2018, 17:05
775
0
Реклама

До податкової знижки можна буде включити суми коштів, сплачених платником податку на здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Відповідні зміни передбачені до Інструкції № 859.

Крім того, у пп. 8 п 2 розд. ІV Інструкції пропонується уточнити, що у рядку 3 додатку Ф 1 до декларації про майновий стан і доходи зазначається загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами, який розраховується як різниця між значеннями графи 6 "Усього" рядка 1 та рядка 2 розділу I цього додатка.

Зміни пов'язані із необхідністю актуалізації чинної форми Інструкції із нормами Закону № 2477, яким внесено зміни до пп. 166.3.3 ПКУ та розширено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, а саме крім компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, доповнено правом на витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

Проект змін оприлюднено на сайті Мінфіну.

Читайте на цю тему в електронному виданні "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН":

"Підприємець продає майно: податкові наслідки"

"Податківці про облік доходів і витрат ФОП на загальній системі"

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини