Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи приймуть електронну довідку про підтвердження статусу податкового резидента РФ

19 жовтня 2018, 16:00
571
0
Реклама

Довідки, що підтверджують статус податкового резидента Російської Федерації, видані компетентним органом Російської Федерації на паперових носіях (з підписом та печаткою), не потребують будь-якого додаткового засвідчення (консульської легалізації або завірення апостилем) для цілей застосування ст. 103 ПКУ.

Про це повідомив Офiс великих платникiв ДФС в ІПК від 12.10.2018 р. № 4408/ІПК/28-10-27-01-11.

За повідомленням Федеральної податкової служби Російської Федерації (далі - ФПС Росії) з 16.01.2018 на офіційному сайті ФПС Росії (www.nalog.ru) діє електронний сервіс "Підтвердження статусу податкового резидента Російської Федерації". Вказаний сервіс дозволяє заявнику одержати документ, яким підтверджується статус податкового резидента Російської Федерації (далі - довідка резидентства РФ), в електронній формі. Водночас за бажанням заявника довідка резидентства РФ може бути видана на паперовому носії. У цьому випадку документ буде містити підпис особи, уповноваженої підписувати довідку резидентства РФ, та печатку уповноваженого органу, який видав цю довідку. На даний час питання щодо використання для цілей ст.103 ПКУ довідок резидентства РФ, виданих компетентним органом Російської Федерації в електронній формі, не врегульовано. Отже, підставою для застосування положень українсько- російської Угоди про уникнення подвійного оподаткування є довідка резидентства РФ, видана на паперовому носії.

Читайте також статтю "Виплата дивідендів нерезиденту: чи утримувати податок на репатріацію" в газеті "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини