Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як довго амортизувати об'єкт поліпшення орендованого майна

26 жовтня 2018, 08:45
523
0
Реклама

Затрати орендаря на поліпшення об'єкта операційної оренди (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), що приводять до збільшення майбутніх економічних вигод, які первісно очікувалися від його використання, відображаються орендарем як капітальні інвестиції у створення (будівництво) інших необоротних матеріальних активів.

Такі затрати зараховуються до складу основних засобів як первісна вартість нового об'єкта підгрупи 2.7 класифікації основних засобів, наведеної в п. 7 Методрекомендацій № 561.

У пп. 138.3.3 ПКУ визначені групи основних засобів (інших необоротних активів) та мінімально допустимі строки їх амортизації у податковому обліку.

Отже, у податковому обліку для розрахунку амортизації витрати на поліпшення (ремонт) орендованих основних засобів зараховується як окремий об'єкт групи 9 "інші основні засоби" з мінімально допустимим строком корисного використання 12 років.

Див. ІПК ГУ ДФС у м. Києві від 22.10.2018 р. № 4501/ІПК/26-15-12-03-11.

Докладніше про строки амортизації об'єктів, що були створені внаслідок ремонтно-поліпшувальних робіт орендованих ОЗ читайте у матеріалі "12 років "каторжної" амортизації для об'єктів поліпшень орендованих ОЗ" видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН".

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини