Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В акті відсутній період надання послуг: чи є підстава для невизнання госпоперації

16 листопада 2018, 11:25
627
0
Реклама

У разі якщо договором про надання, зокрема логістичних послуг передбачено щомісячну оплату та щомісячне складання акту приймання-передачі послуг, то виконавець - платник ПДВ формує податкові зобов'язання за такими операціями за правилом "першої події", а замовник формує податковий кредит за такими операціями на підставі ПН, зареєстрованої в ЄРПН.

При цьому, досліджуючи питання щодо можливості підтвердження операцій актом, в якому не вказано період надання послуг, податківці переконані, що нічого страшного у цьому немає.

Представники ДФС вважають, що відсутність періоду надання послуг у акті є неістотним недоліком, а тому не є підставою для невизнання господарської операції.

У будь-якому випадку, головне, щоб подібні недоліки не перешкоджали можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції, а сам документ містив усі обов'язкові реквізити, притаманні первинному документу, зокрема відомості про дату складання документа, назву підприємства, від імені якого складено документ, зміст та обсяг господарської операції тощо.

Див. ІПК ДФС від 05.11.2018 р. № 4701/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Добірку актуальних матеріалів щодо неістотності недоліків у первинних документах можна знайти тут.

Для отримання доступу до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини