Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доступ до контенту на сайті: з ПДВ чи без?

26 листопада 2018, 08:30
696
0
Реклама

Якщо згідно з умовами цивільно-правового договору платник податку - постачальник надає доступ покупцю до відповідного інтернет-сайту та скориставшись таким доступом покупець отримує програмну продукцію (її копію) або право на використання програмної продукції, то для цілей оподаткування ПДВ операція з надання такого доступу розцінюється як операція з постачання програмної продукції, яка не підлягає оподаткуванню ПДВ відповідно до пункту 26 прим. 1 підроз. 2 розд. XX ПКУ або пп. 196.1.6 ПКУ (в залежності від умов постачання програмної продукції, визначених у цивільно-правовому договорі).

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Облік у замовника операцій із розроблення веб-сайту розробником-резидентом" (ВЗЯТИ НА ТЕСТ)

Якщо ж умовами цивільно-правового договору під наданням платником податку - постачальником доступу покупцю до відповідного інтернет-сайту розуміється виключно надання права на пошук, обробку, отримання інформації (у тому числі аудіовізуальні твори, фонограми, відеограми, музичні твори з текстом або без тексту, виконання яких зафіксовано у фонограмах, відеограмах, телевізійні канали), без фактичного постачання покупцю програмної продукції (її копії), то операція з надання такого доступу розцінюється як операція з надання послуг із пошуку, обробки, отримання інформації та інших аналогічних дій, яка підлягає оподаткуванню ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20 %.

ІПК від 29.10.2018 р. № 4625/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Читайте на цю тему у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

"Облік у замовника операцій із розроблення веб-сайту розробником-нерезидентом"

"ПДВшні пільги для ІТ - не всім і не завжди: податківці консультують"

Якщо хочете отримати більше матеріалів електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, які стануть Вам у нагоді не лише як фахівцю з бухобліку та податків, а й як громадянину, замовте безкоштовний тестовий доступ протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини