Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС прийнято 70 рішень про надання платникам розстрочення ПДВ

6 грудня 2018, 11:10
304
0
Реклама

Прес-служба ДФСУ повідомляє про те, що з початку року ДФС прийнято 70 рішень про надання платникам розстрочення ПДВ під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України на загальну суму майже 5,6 млн. євро та 1,4 млн. дол. США.

Здійснено 57 митних оформлень імпорту обладнання із застосуванням отриманих рішень з розстроченням сплати ПДВ на суму 175 млн. грн.

Загалом станом на 1 грудня 2018 р. платниками до митниць ДФС подано 164 заяви про надання розстрочення по сплаті ПДВ. Митницями розглянуто 160 заяв, з яких по 57 надано відмову через недотримання обов'язкових вимог, зокрема, через наявність податкового боргу у підприємств, відсутність інформації про предмет або суму контракту. Відкликано платниками 33 заяви, адже прийнято рішення щодо митного оформлення з повною сплатою ПДВ. Наразі на розгляді у митницях ДФС знаходяться ще 4 заяви.

Згідно до ПКУ відтермінування по сплаті ПДВ надається у строк не більше 24 календарних місяців без нарахування процентів, пені та штрафів.

Розстрочення не надається, якщо обладнання має походження з країни, визнаної Україною державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України, ввозиться з території такої країни та/або з тимчасово окупованої території України.

У яких випадках та як саме надають розстрочення сплати податкового зобов'язання з ПДВ, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Розстрочення сплати податкового зобов'язання з податку на додану вартість".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини