Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов’язкову наявність Правил роздрібної торгівлі алкоголем на торгових точках планують скасувати

11 грудня 2018, 16:00
723
0
Реклама

Наявність незаконних та неактуальних актів у нормативному полі спричиняє його засмічення хибною інформацією та призводить до введення в оману суб'єктів господарювання щодо наявності додаткових вимог для провадження діяльності, а також створює небезпеку застосування таких норм регуляторними органами. До такого висновку дійшли в Мінекономрозвитку.

Так, суб'єкт господарювання, який здійснює діяльність з роздрібної торгівлі алкогольними напоями повинен мати роздруковані Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 р. № 854, які дублюють норми законодавчих актів, та на першу вимогу надавати їх споживачам, а відсутність Правил є підставою для притягнення його до відповідальності згідно із законодавством. Зокрема, відповідно до ст. 155 КУпАП порушення правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю, тягне за собою накладення штрафу від 17 до 170 грн. За повторне вчинення правопорушення може бути накладено штраф від 85 до 459 грн.

Тому, для вирішення такої проблеми, а також з метою зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання, який призводить до певних фінансових та часових витрат, Мінекономрозвитку розробило проект постанови "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України".

ЛІГА:ЗАКОН запрошує на святковий семінар для бухгалтерів
Дата: 13.12.2018
Поговоримо про: підсумки 2018 та прогнози на 2019 рік
Лектори: Юрій Циганок, Галина Зубар, Олександр Смирнов, Ірина Дмитраш та ін.
В програмі: фахові доповіді, цінні подарунки, шампанське та фото на згадку
Місце: м. Київ, вул. Антоновича, 52 (ДЕПО конференц-хол)
Замовити квиток можете
за посиланням або за номером телефону +38 (067) 703-01-01

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини