Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списуємо імпортовані товари: що зазначати у графі 2 зведеної податкової накладної

14 грудня 2018, 12:00
400
0
Реклама

Під час ввезення товарів на митну територію України платник ПДВ включає суму ПДВ, сплачену під час митного оформлення таких товарів, до складу податкового кредиту на підставі належним чином оформленої митної декларації. При цьому, якщо відбувається списання імпортованих товарів, платник ПДВ зобов'язаний визначити податкові зобов'язання з ПДВ виходячи з митної вартості ввезених товарів відповідно до п. 198.5 ПКУ. Для цього складається та реєструється в ЄРПН відповідна зведена податкова накладна. Що ж саме зазначати у графі 2 такої податкової накладної?

Зважаючи на те, що згідно з п. 201.12 ПКУ у разі ввезення товарів на митну територію України документом, що посвідчує право на віднесення сум податку до податкового кредиту, вважається митна декларація, оформлена відповідно до вимог законодавства, яка підтверджує сплату податку, у разі нарахування податкових зобов'язань відповідно до п. 198.5 ПКУ на товари, що були ввезені на митну територію України, у графі 2 "Номенклатура товарів/послуг продавця" такої зведеної податкової накладної зазначаються дати та номери митних декларацій, відповідно до яких нараховуються податкові зобов'язання.

Див. ІПК ДФСУ від 06.12.2018 р. № 5129/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Про складання зведених податкових накладних ми розповідали в матеріалі "Зведені податкові накладні та розрахунки коригування до них: хто та коли складає, як заповнити й відкоригувати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини