Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державну податкову та митну служби "реанімують", реорганізувавши ДФС

18 грудня 2018, 15:55
296
0
Реклама

Уряд схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Уряд спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України.

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів", - сказав заступник Міністра фінансів.

Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

P.S. Нагадаємо: 24.12.2012 р. Президент України реорганізував ДПСУ й Держмитслужбу в Міністерство доходів і зборів, яке проіснувало недовго: упродовж 2013 року та на початку 2014 року. Згодом в середині 2014 року було завершено перетворення Міндоходів на Державну фіскальну службу. Тепер же все повертається назад. Схоже, займатися реорганізаціями держорганів - "улюблена справа" всіх Урядів.

Також варто додати, що разом із утворенням ДПСУ, найбільш ймовірно функція адміністрування ЄСВ знову цілком повернеться до ПФУ.

Новорічні знижки до 70%

Тільки до кінця цього тижня знижки на видання та системи ЛІГА:ЗАКОН. Хутчіше за покупками!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини