Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбані ліки можна повернути з 1 січня 2019 року

29 грудня 2018, 10:50
1060
0
Реклама

Повертати можна лише лікарські засоби та медичні вироби неналежної якості. Для цього необхідно пред'явити розрахунковий документ на їхнє придбання. В такому випадку споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний.

Так, з 1 січня набуває чинності Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 р. № 2628-VIII, який вносить зміни до вимог споживача щодо лікарських засобів та виробів медичного призначення.

МОЗ звертає увагу, що факт неналежної якості підтверджується документами:

· висновок щодо якості лікарських засобів, виданий підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженою лабораторією

· розпорядження Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, МОЗ пропонує перевіряти їх на сайті Держлікслужби та переконатися, що препарати, які ви придбали, не заборонені. Також відомство нагадало, що на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника.

Читайте також статтю "Зміни до ПКУ - 2019: місцеві податки та збори" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини