Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вправі ОСББ-неприбутківці отримувати "%" від розміщення коштів на депозиті

15 лютого 2019, 09:15
1489
0
Реклама

Фахівці ДФСУ надали чергову порцію роз'яснень для ОСББ-неприбутківців. Так, в ІПК від 07.02.2019 р. № 432/6/99-15-02-02-15/ІПК контролери роз'яснили:

1) повернення ОСББ співвласникам невикористаних цільових коштів, попередньо внесених ними на утеплення фасаду будинку за програмою співфінансування з міською радою, у зв'язку з припиненням фінансування цієї програми, не є підставою для виключення ОСББ з Реєстру неприбуткових установ та організацій за умови дотримання вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ;

2) ОСББ, яке має статус неприбуткової організації, не сплачує податок на прибуток підприємств з доходів у вигляді процентів від розміщення коштів на депозит за умови, що такі доходи використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Юрособам-неприбутківцям цікавим може бути матеріал "Бухоблік у неприбуткових організаціях" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини