Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи правомірне звільнення, якщо у наказі допущена описка при зазначенні підстави

16 квітня 2019, 12:00
1049
0
Реклама

Допущення роботодавцем помилки у наказі при зазначенні норми КЗпП, що є підставою для звільнення, не свідчить про незаконність такого звільнення: такого висновку можна дійти з огляду на постанову ВС/КЦС від 27.03.2019 р. у справі № 524/3490/17-ц.

Так, суд не визнав достатнім аргументом для задоволення позову про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди доводи, що підставою для звільнення у заяві працівника зазначено п. 1 ст. 36 КЗпП, проте в наказі підставою для звільнення зазначено п. 1 ст. 26 КЗпП, тобто в обох документах звільнення відбулося за різними статтями та причинами.

Зокрема ВС/КЦС завважив, що позивач не позбавлений можливості звернутися із заявою про виправлення описки у наказі про звільнення, при цьому зазначена описка не впливає на правильність та обґрунтованість висновків судів першої та апеляційної інстанції щодо правомірності звільнення.

Про інші цікаві позиції ВС можна почитати у матеріалі "Огляд практики Верховного Суду: податкові й трудові спори. Лютий-2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини