Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як враховувати залишки пального, які придбавалися до реєстрації платником акцизу

21 травня 2019, 09:50
383
0
Реклама

Податківці пояснили чи враховуватимуться платником акцизного податку залишки пального, які будуть обліковуватись на складах та по яким сплачено акцизний податок у складі ціни раніше придбаного пального. Роз'яснення містить ІПК ДФС від 10.05.2019 р. № 2073/6/99-99-12-02-02-15/ІПК.

Товариство зауважило, що не врахування вищезгаданих залишків підакцизної продукції при реєстрації платником акцизного податку може призвести до подвійного оподаткування. Адже при придбанні цієї продукції уже сплачено акцизний податок на постачальника у складі ціни, а також повторно буде сплачено акцизний податок до державного бюджету при використанні таких залишків.

ДФС по цій ситуації відсилає до норм проекту постанови КМУ "Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового". Цей документ передбачає, що має зробити платник аби врахувати в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового залишки пального без сплати акцизного податку.

Він в період із 16 до 20 липня 2019 року (включно) повинен подати заявку на поповнення обсягів залишку пального станом на 1 липня 2019 року за кожним кодом пального згідно з УКТЗЕД та кожним акцизним складом/акцизним складом пересувним для подальшого використання виключно для власного споживання або промислової переробки.

Стосується це тих суб'єктів господарювання, які до 1 липня 2019 року не були платниками акцизного податку, а з 1 липня 2019 року підпадають під їх визначення, коли облік залишків пального у системі електронного адміністрування реалізації пального не здійснювався.

Про реєстрацію акцизних складів, витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників йшлося в матеріалі "Акцизний податок, адміністрування реалізації пального та спирту етилового" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини