Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 3 червня стартує спецоперація ДФС по боротьбі зі злочинними схемами

29 травня 2019, 17:00
1474
0
Реклама

ДФС України розпочинає операцію «"Бастіон»". Она дозволить перекрити канали незаконного переміщення товарів на митну територію України та припинити порушення законодавства у податковій та митній сферах. Про це під час прес-конференції в Одесі розповів в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

«"Аналітика останніх місяців засвідчила відновлення низки схем, за рахунок яких бюджет втрачає значні суми надходжень, а бізнес працює в нерівних умовах. Саме тому сьогодні існує необхідність в організації дієвих заходів, спрямованих на контроль в режимі 24/7 постачання товарів в Україну від митного кордону до споживача. Операція «"Бастіон»" - це комплекс заходів, який забезпечить такий контроль»", - наголосив Олександр Власов.

За його словами, спецоперація:

- дозволить зменшити тіньову економіку,

- забезпечить повноту декларування та сплати податків.

Орім того це сприятиме збільшенню надходжень до держбюджету та покращенню рівня міжнародної співпраці та іміджу України.

Триватиме операція з 3 червня по 31 грудня 2019 року на всій митній території України. Це - пункти пропуску через держкордон України, митні пости, відділи (сектори) митного оформлення, місця доставки товарів, місця накопичення та реалізації товарів, ввезених на митну територію України з порушенням чинного законодавства тощо.

Як відзначив очільник ДФС, «"Бастіон»" дозволить припинити формування «"схемного податкового кредиту»", використання товарів-«"прикриття»", що мають значно нижчу вартість та одночасно переміщуються з високоліквідними товарами, «"піджаків»", товарну контрабанду тощо.

За повідомленням ДФС України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини