Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звітують гірники про зменшений земельний податок?

3 червня 2019, 11:10
210
0
Реклама

Податківці відповіли на питання чи необхідно подавати Звіт про суми податкових пільг у разі сплати земельного податку за ділянки, які надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин. Адже за указані ділянки сплачують тільки 25 відсотків податку.

На думку фіскального відомства, у гірничодобувних підприємств у разі сплати плати за землю за вказані ділянки у розмірі 25% податку, відсутні підстави для складання та надання до контролюючого органу Звіту про суми податкових пільг.

Але якщо такі підприємства відповідно до норм ПКУ мають право на пільгу зі сплати земельного податку або інших податків, то вони зобов'язані надавати до контролюючих органів Звіт про суми податкових пільг.

Джерело: роз'яснення фахівців ДФСУ у категорії 112.05 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Про платників та пільги з земельного податку читайте в матеріалі газети «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини