Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звітувати підприємцям у разі ліквідації

4 червня 2019, 14:10
489
0
Реклама

Податківці вказали, що норми ПКУ не передбачають подачу ліквідаційної звітності для ФОП- спрощенців.

ФОП, щодо яких до ЄДР внесли запис про припинення підприємницької діяльності, подають податкові декларації платника ЄП - ФОП востаннє за звітний квартал, в якому провели держреєстрацію припинення підприємницької діяльності. Таку звітність потрібно скласти наростаючим підсумком з початку року та подати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

ФОП - загальносистемники, щодо яких до ЄДР внесли запис про припинення підприємницької діяльності, подають ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи щодо отриманих доходів на загальній системі. Роблять вони це востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового звітного періоду до останнього дня календарного місяця, в якому провели держреєстрацію припинення підприємницької діяльності. Відзвітувати потрібно протягом 30 календарних днів з дня проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Нагадаємо: ліквідаційну податкову декларацію про майновий стан і доходи та останню податкову декларацію платника ЄП - ФОП:

а) подає особисто платник податків або уповноважена на це особа;

б) надсилає платник податків поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) надсилає платник податків засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів № 851-IV та № 2155-VIII.

Джерело: роз'яснення з категорії 135.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Куди звертатись підприємцю для припинення підприємницької діяльності, які документи потрібно подати, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця".

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Обирай інформаційно-правові продукти ЛІГА:ЗАКОН та отримуй подарунки ---> ЗАМОВИТИ

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини