Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відсутність ліцензії на зберігання пального не штрафуватимуть до 31 грудня

6 червня 2019, 13:45
1148
0
Реклама

Штраф у розмірі 500 тисяч гривень за зберігання пального без наявності відповідної ліцензії відтерміновано до 31 грудня 2019 року. 06.06.2019 Рада ухвалила законопроект № 10359.

Необхідність такої відстрочки пов'язано із тим, що велика кількість суб'єктів господарювання, серед яких підприємства агропромислового комплексу, гірничодобувні та автотранспортні підприємства, не мають усіх необхідних документів. Для їх отримання треба час, що унеможливить до 1 липня 2019 року отримати ними ліцензії для зберігання пального. А відсутність такої ліцензії тягне застосування до таких суб'єктів господарювання фінансових санкцій.

Ухваленим Законом внесли зміни до статті 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР.

Нагадаємо: з 1 липня 2019 року удосконалюється порядок електронного адміністрування реалізації пального, а також запроваджується ліцензування виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним, а також зберігання пального.

Джерело: сайт ВРУ.

Суб'єкти господарювання можуть подати документи для отримання ліцензії на торгівлю або ж зберігання пального на адресу ГУ ДФС в областях та м. Києві. Пакет документів слід подавати за місцем розташування місць зберігання та роздрібної торгівлі пальним починаючи з 12.06.2019 р.. При цьому видавати зазначені ліцензії суб'єктам господарювання почнуть із 01.07.2019. Про це йдеться у новині.


Консультації, аналітика, ситуації для бухгалтера, тематичні вебінари завжди доступні у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини