Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи діє обмеження суми розрахунку готівкою у разі оплати платіжною карткою через термінал

7 червня 2019, 17:30
2735
0
Реклама

Податківці наголосили: розрахунок фізособи із суб'єктом господарювання за товари/надані послуги за допомогою платіжної картки через платіжний термінал НЕ вважають готівковим розрахунком.

Отже, обмеження, згідно з яким фізособи вправі здійснювати розрахунки готівкою з суб'єктами господарювання протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами у сумі до 50 тис. грн, на розрахунки платіжною карткою через платіжний термінал не розповсюджується.

А все тому, що п. 7 р. II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148 (далі - Положення № 148), яким містить відповідне обмеження, поширюються на розрахунки фізосіб із суб'єктами господарювання виключно у готівковій формі. Водночас у розумінні пп. 3 п. 3 р. І Положення № 148 готівка - грошові знаки національної валюти України (банкноти і монети, у тому числі розмінні, обігові, пам'ятні монети, які є платіжними засобами).

Джерело: ІПК ОВП ДФС від 31.05.2019 р. № 2494/ІПК/28-10-27-01-11.

Суб'єктам господарювання, що працюють з готівкою, цікавим може бути матеріал "Протягом якого строку можуть оштрафувати за перевищення граничних сум розрахунків готівкою" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини