Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зареєструвати ПН, складену під час попередньої ПДВ-реєстрації?

18 червня 2019, 09:00
228
0
Реклама

ДФС розповіла, чи можна подавати ПДВ-звітність та реєструвати в ЄРПН податкові накладні/розрахунки коригування за період попередньої ПДВ-реєстрації.

Податківці розглянули випадок, коли через рейдерське захоплення товариство певний час не провадило госпдіяльність, і його ПДВ-реєстрацію анулювали. Потім підприємство знову зареєстрували платником ПДВ. Однак за період попередньої ПДВ-реєстрації товариство не подало декларацію з ПДВ та не зареєструвало в ЄРПН деякі податкові накладні. До того ж не своєчасно був сплачений єдиний податок.

Повторна реєстрація платником ПДВ (після анулювання попередньої реєстрації) не дає права подавати ПДВ-звітність та реєструвати в ЄРПН податкові накладні/розрахунки коригування за період попередньої ПДВ-реєстрації.

Отже, якщо за період попередньої ПДВ-реєстрації контролери виявлять факт неподання ПДВ-звітності та відсутність реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування за такий період, до підприємства застосують відповідні штрафи.

За неподання декларації з ПДВ товариству загрожує штраф, передбачений п. 120.1 ПКУ. Розмір цього штрафу становить 170 грн за кожне неподання декларації (при повторному порушені - 1020 грн).

За відсутність реєстрації протягом граничного строку податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН буде штраф, передбачений п. 120.2 ПКУ.

За порушення правил сплати єдиного податку контролери застосують штраф за п. 126.1 ПКУ. Крім того, на суми несвоєчасно сплаченого узгодженого грошового зобов'язання з податків, зборів та інших платежів нараховують пеню відповідно до ст. 129 ПКУ.

Джерело: ІПК ДФСУ від 12.06.2019 р. № 2682/6/99-99-12-02-01-15/ІПК.

Порядок нарахування штрафів за відсутність реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування, а також пені ми розглядали в матеріалах "Штрафи за несвоєчасну реєстрацію/нереєстрацію податкових накладних і розрахунків коригування в ЄРПН" і "Податкова пеня: порядок розрахунку та сплати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини