Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відображати в ПДВ-декларації реекспорт товарів

20 червня 2019, 12:40
642
0
Реклама

Офіс ВПП ДФС роз'яснив, де у декларації з ПДВ відображати обсяг операцій з вивезення товарів у митному режимі реекспорту.

Нагадаємо, що операції з вивезення товарів у митному режимі реекспорту звільнені від оподаткування ПДВ, крім операцій з реекспорту товарів відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 86 Митного кодексу України, які оподатковують за нульовою ставкою ПДВ (п. 206.5 ПКУ).

У декларації з ПДВ:

операції з вивезення товарів за межі митної території України відображають в рядку 2. Водночас п. 3 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з ПДВ, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. № 21, (далі - Порядок № 21) передбачає, що в рядку 2 декларації вказують обсяги операцій з вивезення товарів за межі митної території України, які оподатковують за нульовою ставкою згідно пп. 195.1.1 ПКУ;

операції, які звільнені від оподаткування відображають у рядку 5. Пункт 6 р. V Порядку № 21 говорить, що у рядку 5 декларації вказують, зокрема, обсяги операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування за ст. 197 ПКУ, тимчасово звільнених від оподаткування відповідно до підрозділу 2 р. XX ПКУ та звільнених за міжнародними договорами (угодами).

Отже, операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі реекспорту, звільнені від оподаткування ПДВ, слід відображати у рядку 2 р. І декларації з ПДВ.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті Офісу великих платників податків ДФС.

Більш детально з порядком заповнення декларації з ПДВ можна ознайомитися в матеріалах "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина І)" і "Декларація з ПДВ: алгоритм заповнення (Частина ІІ)" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Аналітика, консультації, довідники для бухгалтера і вебінари в сервісі "Інтерактивна бухгалтерія"

Обирайте зараз - отримуйте подарункові сертифікати!

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини