Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Революція" у сфері пального: недоліки та загрози з точки зору ДРС

25 червня 2019, 10:30
600
0
Реклама

Як відомо, з 1 липня 2019 року усі підприємці, які мають ємності для зберігання пального, повинні мати відповідну ліцензію. Як повідомляє сайт ДРС, за оцінками експертів для оформлення такої ліцензії підприємство може витратити понад 1 млн грн. А за відсутність ліцензії на зберігання палива бізнес можуть оштрафувати на півмільйона гривень. "Для малого бізнесу, наприклад, для фермерів, які зберігають пальне для власних потреб у невеликій кількості з метою подолання пікових цінових навантажень, такі правила є руйнівними",- підкреслила Голова ДРС.

ДРС має і низку зауважень до вже ухвалених підзаконних актів. Наприклад, у тих, що пов'язані зі впровадженням системи адміністрування акцизного податку з реалізації пального, застосовують різні облікові одиниці. Це може призвести до ускладнення ведення електронного обліку пального в системах як суб'єктів господарювання, так і ДФС. Також важко уявити хто перевірятиме все це на дорозі.

Окрім того, запропоновані норми є технічно неможливими для виконання у стислі строки для більшості підприємств - виробників пального, а також суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з переробки нафти та іншої сировини. Також відповідальність за нецільове використання авіаційного палива споживачем буде покладено на виробника. Але той по суті не має можливості та правових підстав контролювати дії кінцевих споживачів.

ДРС вважає, що зміна принципів та адміністрування акцизного податку з реалізації пального значно ускладнить умови ведення бізнесу, тому підтримує вимоги опрацювати всі деталі законодавства.

На думку фахівців ДРС, введення істотних мір покарання при недоопрацьованих деталях законодавства, може призвести до проблем з постачанням пального в Україні.

За матеріалами сайту ДРС

Суб'єктам господарювання, що працюють з пальним, цікавим може бути матеріал "Акцизний склад власника пального після 01.07.2019: кому потрібен і як зареєструвати" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини